הפרק עם עו"ד יורם ליכטנשטיין נפתח בשאלה הפשוטה: האם שיימינג הוא משפטי או לא. מטכע הדברים, גם השאלה האם שיימינג הוא לשון הרע? עלתה לדיון. התשובה שסיפר עו"ד ליכטנשטיין בסערה ברשת, עשויה להפתיע גולשים רבים וגם עורכי דין: שיימינג הוא לא בתחום המשפט.
עם ניסיון של כ-20 שנים, התמחות בדיני אינטרנט ומעקב אינטנסיבי אחר הפסיקות בתחום, עו"ד ליכטנשטיין סבור ששיימינג הוא לא לשון הרע. שיימינג הוא כלי לגיטימי במחאה של הצרכן\האזרח בעידן הדיגיטלי. אבל, לתפישתו (ואני מסכים איתה) שיימינג צריך לדעת לעשות – או נכון יותר צריך לדעת מה לא לעשות, כדי לצמצם את הסיכוי להיתבע.
מתי שיימינג יכול להפוך לסוגיה משפטית, ממה צריך להיזהר ומה להעדיף בהתלבטות בין לספר סיפור לבין להיצמד לעובדות. כל אלו, פלוס בונוס ובו גילוי מטריד על פסיקות של בתי המשפט במקרי בריונות רשת – עכשיו זמין להאזנה בפלטפורמות הפודקאסטים או להאזנה כאן באתר.
- מלי וליאל ברחו לארגנטינה והכריחו את בנק ירושלים לנהל משבר
- של מי המשבר הזה? מה שכולם פספסו בריאיון של ברק אברמוב
- הניצחון המשפטי הוביל לפגיעה במותג – הבקלש של גיטרות פנדר
- אם למנכ"ל היתה נגישות למודל הבינה של המשבריסט, הוא לא היה טועה
- פרשת גניבת הלגו ממחיש איך משבר מתבשל במשך שנים

מעניין התוכן שעליו דובר בפודקאסט