בניגוד לשירות של המשבריסט, יש תחומי שירות שבהם מקובל לחשוף את תוצרי העבודה ולהציג קבלות ביצוע, או בלשון העם: “תיק עבודות”. מטבע הדברים, הרשתות החברתיות, שבהן נמצאים הלקוחות הקבועים והפוטנציאלים, הן זירה מתאימה לפרסום התוצרים. בין אם מדובר בתוצאות טובות לקמפיין, כתבה מפרגנת ללקוח יח“צ, נקודת מכירה חדשה או עטיפה מעודכנת של מוצר עבור מעצבים גראפיים – שימו לב שאתם לא מכניסים לקוח למשבר רשת.
הבעיה היא, שהפרסום הוא של הספק אבל האסטרטגיה והאילוצים הם של מזמין העבודה, של המותג. הוא זה שצריך להתמודד עם שאלות שונות שעלולות לצוץ. כך קרה בפרסום הזה, כשבעבודה היפה הזו היה חסר משהו אחד קטן: בנות.
עיצבנו את סדרת המאפים החדשה של זוגלובק "לצערנו, הרבנות לא מאשרת בנות…"
הסטודיו יצר משבר רשת ללקוח
השאלה נשאלה והתשובה שניתנה היא סבבה עבור הספק אבל לא עבור המותג, שיאלץ לבלות את תחילת השבוע שלו בטיפול במשבר רשת – זאת בהנחה שיועצי התקשורת שלו טרם נדרשו לענות לשאלות עיתונאים בנושא.
סביר להניח שהמותג יתמודד ויצליח לצלוח את המחאה. גם אם זה יעלה לו בחלק מקהל הלקוחות – בכל זאת, ההנחיה המקוממת (אם באמת ישנה כזו) היא לא שלו אלא של הגוף שמעניק את הכשרות ולכן למותג אין יכולת תמרון אמיתית.
לעומת זאת, הסטודיו שיצר את העבודה עלול לשלם מחיר על התשובה הכנה, אך בלתי מוסמכת, שהוא נתן. המותג עלול לשקול את המשך שיתוף הפעולה ומותגים אחרים יכולים להבין את המסר ולהעדיף ספקים שלא יסבכו אותם – זאת בהנחה שלא היה כאן תרגיל יח“צ, שבו המותג צפה את הביקורת והחליט להקדים תרופה למכה באמצעות הספק.
ספקים, תעדכנו את הלקוח
במידה ואכן ישנה בעיה של איסור על הצגת תמונות בנות (למיטב זיכרוני ענת הראל הופיעה על אריזות דגני בוקר כפרזנטורית), כדאי לפרסם בכל פעם תמונה אחת וכך היעדרן של בנות לא היה כל כך בולט.
החלק האתגרי מתחיל כשהשאלה נשאלת. במקרה כזה הדבר הכי נכון לעבוד לפי המדיניות התקשורתית של הלקוח (זו שאתם צריכים לברר לפני שאתם חושפים חלק מהמסרים שלו). אם הלקוח ואתם לא יישרתם קו, הדבר השני הכי נכון לעשות הוא להתקשר ללקוח ולהתייעץ איתו – שככל הנראה לא מה שנעשה במקרה הזה.
אפשרות נוספת היא להסביר שאלו התוצרים של הבריף הנוכחי ושישנם בריפים נוספים עם דרישות אחרות. תשובה זו תמצב אתכם ככאלו שפועלים בהתאם לדרישות הלקוח, ממוקדים, אחראים ועסוקים. האופציה האחרונה היא פשוט לא לענות.
אבל הכי חשוב, גם אם עניתם בתמימות ולא הבנתם מה קורה? תעדכנו את הלקוח, כי הוא זה שעתיד לספוג את האש.
זו היתה התלבטות
מילה אישית,
התלבטתי אם לפרסם את הפוסט הזה ואני עושה זאת רק לאחר שקיבלתי מספר הודעות על האירוע (תודה, לקוראים ולקוראות שמקפידיםות לשלוח עדכונים און ליין), לאחר שראיתי ששם המותג תוייג יותר מפעם אחת ושלמעשה, הסוסים כבר ברחו מהאורווה ולכן לפרסום זה אין באמת משמעות.
לכן,
אם אתם ספקים, פרילאנס וכו', תחשבו טוב על מה אתם מפרסמים ואיך אתם מתמודדים עם שאלות קשות, כי את המחיר עלול לשלם הלקוח שלכם. גרוע מכך, זה עלול לחזור אליכם כמו בומרנג ולא במובן החיובי שלו.