לא הכרתי את אריאל רוניס ז“ל אבל חיפוש בגוגל חושף איזה אדם מורכב ונפלא הוא היה. יותר מכך, החיפוש הפשוט הזה מדגיש עד כמה מדובר בטרגדיה מעציבה ומקוממת, ובעיקר מיותרת.
תארו לכם שרגע לפני לחיצה על כפתור ה-share כל אחד מ-6,000 הגולשים היה עושה את החיפוש הזה בגוגל – האם הוא היה משתף או עוצר לשאול כמה שאלות?
תארו לכם מה היה קורה לו הארגון שבו עבד רוניס היה נמצא שם ברשת ומגן עליו, מביא את הצד שלו, מה היה קורה אם הוא היה גורם לכם להריץ שאילתת חיפוש על רוניס ברשת ומציג את פועלו כנגד הגזענות בחברה הישראלית – מה היה אז הסיכוי שהיינו פוגשים בו רק דרך ספרים, ראיונות או במהלך חידוש דרכון?

אבל ברשת, במקום שמנקז אליו כל כך הרבה ישראלים, לא היה מי שיגן על אריאל ולכן הוא הרגיש שכל אחד מ-6,000 המשתפים תוקע חץ מחודד שננעץ בבשרו.
להגן על העובדים ברשת
הרשתות החברתיות חושפות עובדים, מלצרים, נהגים, מאבטחים או מנהלי משמרת וגורמת למצב שבו למשרד הפנים, לביטוח הלאומי או לחברת האוטובוסים יש פנים ושם. לצערי, הפרקטיקה המקובלת כיום היא להקריב את העובד למען הארגון ולהימנע מהתמודדות על טיהור שמו, אפילו סטארבאקס חוטאים בכך.
עד לפני יומיים חיי נראו כלקוחים מתסריט ורוד. בגיל 47 כבר אני גמלאי (שב"כ) אחרי כעשרים שנים של עבודה מרתקת, מאתגרת,…
פורסם על ידי אריאל רוניס ב- יום שבת, 23 במאי 2015
הגיע הזמן שדוברים, יועצי תקשורת ומנהלי מדיה יפנימו שהתפקיד שלהם הוא לא רק להגן על המוניטין של הארגון אלא לנקוט את כל האמצעים הדרושים כדי לגונן על העובדים ממקרי לינצ'טרנט מסוג זה.
המציאות המשתנה מחייבת חברות, ארגונים ומשרדי ממשלה להעניק לעובדים שלהם מטריית הגנה גם נגד מקרים של שיימינג ברשת, במיוחד מקרים לא מוצדקים מסוג זה. תגובה לכלי התקשורת כבר אינה מספיקה ולכן, על כל ארגון להתייחס לאירוע שיימינג נגד עובד שלו כאל משבר רשת ולהתערב בשיח במטרה לאזן אותו. על הארגון מוטלת האחריות להסיט את הביקורת אל הארגון ולהעניק לעובד את המעטפת אשר תאפשר לו לצאת מאור הזרקורים ולחזור לשגרה.
"אנחנו נעבור את זה ביחד"
רוניס נקט בצעד קיצוני ומצער לאחר שהרגיש שהוא מתמודד לבד וללא שום גיבוי ועזרה מול 6,000 הגולשים, ששיתפו את הפוסט מבלי שהם יודעים מיהו ומבלי שלאף אחד מהם באמת אכפת. אבל גם בגלל שלא היה מי שינחה אותו ויגיד לו: “אנחנו נעבור את זה ביחד”.
הפוסט של לי לנורי יוריסטה זכה ל-6,000 שיתופים אבל לא לתגובת רשות האוכלוסין השוללת על הסף כל האשמה בגזענות מצד רוניס. תגובת הרשות (על האירוע! ולא תגובה הדוחה גזענות על הסף) נשלחה לכלי התקשורת שכיסו את האירוע וביקשו אותה.
יהי זכרו ברוך.
יום המודעות לשיימינג
בעקבות האירוע הזה והשאיפה ללמוד ממנו ושהוא יהיה המקרה האחרון, יזמנו את יום המודעות לשיימינג ב-23.5