במסגרת פשרה שהשיג עו“ד גיא אופיר עם פייסבוק, פורסמה היום כתובת אימייל, שבאמצעותה אפשר להגיש לפייסבוק אירלנד כתבי תביעה בעברית ולהימנע מהצורך לטוס לאירלנד ולחפש את תיבת הדואר במטה של הרשת החברתית שם. בנוסף, תשמש כתובת האימייל הזו כערוץ נוסף לדיווח על תוכן פוגעני.
ראשית, הנה האימייל שאיתו ניתן ליצור קשר עם פייסבוק בישראל: israellegalprocess@fb.com. שנית, אל תצפו ליותר מדי אינטראקציה, האינגייג'מנט של עמוד פייסבוק עם 45 אוהדים לא מטורגטים צפויה להיות גבוה יותר מהקשר שתצליחו לפתח מכתובת המייל הזו.
תכל'ס, ראוי לשבח גם את עו“ד גיא אופיר על מאבקו להנגיש ולשקף את פייסבוק (מלשון, לעשותה שקופה) עבור הקהל הישראלי, וגם לשבח את פייסבוק ישראל על הנכונות ליצור ערוץ ייחודי לישראל לצרכים אלו. זאת בעיקר לנוכח התחושה שבמקרים רבים, כלי הדיווח שמוטמעים בתוך פייסבוק לא באמת נותנים מענה בכל דבר ועניין, ופוסטים רבים שראוי שלא יהיו חלק מסביבת עולמנו הווירטואלית, הפכו לכאלו ואף הצליחו להגיע רחוק.
בשעה טובה, פייסבוק העבירה לידי את כתובת הדוא"ל שלה, וזאת בהתאם להסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין ע"י כב' השופטת רות רונן…
פורסם על ידי עורך דין גיא אופיר Guy Ophir Lawyer ב- יום חמישי, 6 באוקטובר 2016
איך מגדירים מהו תוכן פוגעני?
כלי הדיווח של פייסבוק, גוגל ורשתות חברתיות נוספות, הם אחד מחמשת הכלים להתמדדות עם שיימינג. כלי זה סובל מבעיות רבות, משום שהוא מעביר את השאלה מהו תוכן פוגעני לידיי אדם זר עם מערכת שיקולים שונה, שלרוב מבוססת על הגישה האמריקאית: מניעת סמים, זנות, חשיפת גוף ומתח גזעי, אבל לא על זו הישראלית, שהיא _____ (השלימו את החסר). אגב, בדיקות שנעשו בעבר, העלו שכוחו של הגולש הפשוט להפעיל את כלי הדיווח הזה הוא די מוגבל ודווקא עמותות כמו הכפתור האדום, נטיקה של איגוד האינטרנט הישראלי וגורמים אחרים להיות חזקים יותר.
חוסר היכולת להגדיר במדויק מהו תוכן פוגעני ולהחליט האם הוא ראוי או לא להישאר ברשת יוצרת מצוקה. מצד אחד יש כאן את הזכות להיעלב, שכישראלים אנחנו לוקחים אותה עד הסוף ומצד שני, יש כאן את חופש הביטוי והזכות הדמוקרטית למחות על דברים שלא נראים לנו. כלומר, אם במקרים של בריונות רשת זה עשוי לעבוד, במקרים של שיימינג, זה עשוי להתברר כלא יעיל כלל.
אל תבנו על זה
רוצים דוגמא? בבקשה: האם הטקסט שכתב גידי אורשר הוא פוגעני? האם הפלאפליה שזכתה ל-1990 שיתופים לאחר שהבעלים שלה הואשם (ברשת, לא פלילית) בהתעללות בחתולים, יכולה לטעון שזה תוכן פוגעני? האם השיימינג למעשנים שעושה העמותה בראשותו של עו“ד גיא אופיר, שבזכותו הושג המייל הזה, הוא תוכן פוגעני?
בעל מסעדה בפינת אורדע רמת גן, נתפס בועט בחתולים וכאשר נשאל למה איים להציב שורה של חתולים מתים במקום כי "זה מעמיד לו את הזין."
יש אנשים שלא מגיע להם להרוויח כסף, אז בואו נדאג שיהיה קצת צדק בעולם.פורסם על ידי Ben Kaufman ב- יום רביעי, 18 ביולי 2012
לסיכום, כל עוד חסרה נוסחה מוסכמת לתוכן פוגעני. או בקיצור, אל תבנו על זה.