בשנים האחרונות השיימינג הפך להיות חלק בלתי נפרד מהשיח שלנו. אנחנו אפילו לא יודעים לומר מתי אנחנו מביישים, אנחנו פשוט עושים את זה. מביישים בשיח צרכני, מביישים בשיח פוליטי, מביישים בשיח תרבותי ומביישים בשיח יומיומי – האמת היא שאנחנו חיים במציאות של שיימינג.
היוזמה לקיים יום מודעות לשיימינג ב-23.5.2019 נועדה כדי שנוכל כחברה לנסות להבין איך לחיות במציאות של שיימינג, נועדה כדי שנבין מה עלינו לעשות כדי לצמצם את המרכיבים השליליים של מציאות זו ובעיקר כדי למנוע את המקרה הבא שבו מישהו ייפגע קשה כתוצאה מהשיח הזה.
שיימינג על הבר
החדשות הרעות הן שכולנו חשופים לשיימינג. החדשות הרעות עוד יותר הן שהשיימינג לא הולך לשום מקום. מה עושים עם השיימינג הזה? היא הרצאה של אסף שמואלי מבלוג המשבריסט, שנוגעת בעצב החשוף הזה אבל משאירה את הכבדות בחוץ. ההרצאה הזו תגרום לנו לצחוק קצת, להזיל דמעה, לגרד בראש אבל בעיקר היא תעזור להבין שיימינג קצת אחרת – ועל הדרך לקבל כמה עצות שיעזרו לנו להחליט איך להתמודד עם התופעה הכי מטרידה ברשת.
מתי איפה וכמה?: החל מ-19:00, פאב ה-Queen B, אבן גבירול 13 תל אביב, הכניסה חופשית בהרשמה מראש.
איך משתתפים?
עריכה: (האירוע הסתיים)
מתי זה קורה?
ב-23.5.2019 נציין את יום המודעות לשיימינג. למה בתאריך הזה? כי ב-23.5.2015, לפני ארבע שנים, מנהל לשכת האוכלוסין בתל אביב, אריאל רוניס ז“ל, שם קץ לחייו בעקבות פוסט שיימינג שנכתב נגדו ברשת. זאת היתה התוצאה החריגה והטראגית ביותר לאירוע שיימינג בישראל וכחברה, חשוב לנו שזה גם יהיה המקרה ההאחרון.
מה עושים ביום המודעות לשיימינג?
ביום חמישי, 23.5, ייערכו 2 אירועים:
- כנס מקצועי שיעסוק בשאלת האחריות של מעסיק על העובדים שלו ברשת. לפרטים והרשמה כדאי ללחוץ כאן.
- שיימינג על הבר: הרצאה פתוחה לקהל הרחב בפאב ה-Queen B בתל אביב.