הרצאות מתקדמות
בכל יום אני נחשף לעשרות משברים ומקרי שיימינג. לאורך השנים זה מצטרף לאלפים וכשחוקרים שיימייג ומשברים, מוצאים בהם חוקיות. כשמפרקים אותם לגורמים, מגלים לא מעט תשובות לשאלות מטרידות ומעניינות.
זה מתחיל ממה גורם לאנשים ליזום שיימינג, האם יש שיימינג טוב או שהכל רע, מה מבדיל בין שיימינג למשבר, איך מתמודדים, והאמת היא שהשאלות לא נגמרות.
האם יש מדריך שמגדיר איך לעשות שיימינג באופן הוגן – מדריך שעשוי לעניין צרכנים, תושבים ואזרחים והאם יש דבר כזה אתיקה של שיימינג ובתוכה ניתן לאתר שיימינג הוגן?
כמי שחוקר את השיימינג למשבריסט יש תשובות לשאלות שמעטים שאלו. תבחרו נושא ובואו לשאול ולקבל תשובות.
מידע נוסף אודות הרצאות מתקדמות
פרסום פוסט שמבייש אדם דורש מהמפרסם מספר שניות אבל המבוייש עלול להרגיש אותו שנים רבות. גם השיתוף, הרגש או התגובה לפרסום לא דורשים יותר ממספר שניות עבור המבוייש זהו אקט שעלול להשפיע קשות על שמו, על פרנסתו, על משפחתו ועל המעגל החברתי שלו.
גם אם אנחנו לא עוסקים בתחום, כולנו יודעים פחות או יותר את ההשפעות של הביוש ברשת אבל המספרים מעידים שתרבות הביוש רחוקה מלהיעלם.
מה גורם לאנשים לבייש, למה הם עושים זאת, האם מדובר באנשים רעים ומה בדיוק הם מבקשים להשיג?
כמי שחוקר את השיימינג למשבריסט יש תשובות לשאלות שמעטים שאלו. תבחרו נושא ובואו לשאול ולקבל תשובות
שיימינג הוא פרסום רשת בעל פרשנות שלילית כלפי אירוע או התנהגות מסויימת. הרשת החברתית מלאה בסיפורי שיימינג.
אנחנו לא חשופים לכך אבל בכל יום ובכל שעה נולד סיפור שיימינג נגד אדם, עסק, מותג או אישיות ציבורית. מה גורם לחלק מהסיפורים האלו להגיע רחוק ומה גורם לחלקם להישאר מבויישים וחסרי תגובה במרתפי השרתים של הרשתות החברתיות?
האם ישנה חוקיות שמאפשרת לנו לנבא האם שיימינג מסויים יצליח ואחר יכשל?
כמי שחוקר את השיימינג למשבריסט יש תשובות לשאלות שמעטים שאלו. תבחרו נושא ובואו לשאול ולקבל תשובות
קיבלתם שירות מתחת לכל ביקורת? ראיתם אדם שחונה בחניית נכים? ואולי בגינת המשחקים שליד הבית שלכם נתקלתם בהתנהגות שלא מאפשרת לכם לעבור לסדר היום?
פעם זה היה קשה, היום זה קל. כבר לא צריך עצומות, החתמות ומכתבים ארוכים לחברי מועצה וכנסת. פוסט מסוגנן בפייסבוק יכול ליצור הד ולגרום לשינוי. מצד שני, מישהו עלול להיפגע ממנו.
איך עושים שיימינג נכון, איך מפרסמים ביקורת מבלי להתדרדר לבריונות רשת ומבלי להסתכן בהוצאת לשון הרע? ובניסוח אחר, אם יש אתיקה לשיימינג, איך פועלים לפיה?
כמי שחוקר את השיימינג למשבריסט יש תשובות לשאלות שמעטים שאלו. תבחרו נושא ובואו לשאול ולקבל תשובות
המותג Dove של חברת יוניליוור נחשב למותג פורץ דרך בגישה החברתית שלו, בעיקר בתחום תפישת הגוף והיופי הנשי. ולמרות כל התרומה שלו הוא הצליח להסתבך ולספוג ביקורת על גזענות בעקבות פרסומת לסבון. ב-Dove קיבלו את ההחלטה הקלה: התנצלו והסירו את הפרסומת.
התנצלות היא הדרך המומלצת על ידי רבים להתמודד עם שיימינג אבל האם ניתן לעשות משהו אחר, במקום או בנוסף, משהו שימנע את הפגיעה במותג, שיגרום לציבור לדבר על המותג ועל הערכים שלו, ולמעשה ינצל את ההזדמנות שיצר השיימינג?
התשובה היא כן. המשבריסט מכנה זאת Shaming Turnaround ואפשר לומר שזהו ה-RTM (שיווק בזמן אמת) המזוקק.
ההרצאה של המשבריסט מציגה מספר מקרים ומסבירה את עקרונות ה-Shaming turnaround או במילים אחרות: כיצד להפוך שיימינג להזדמנות אמיתית