מפוסט קטן למשבר גדול: זירה מאתגרת של משברים פוטנציאליים
משבר הרשת שנגרם כתוצאה מהפצת תמונות מאירוע בו הורד נוסע בכוח מטיסת יונייטד יצר נזק של 700 מיליון דולר לבעלי המניות. פוסט של עובד שחשף התכתבות וואטסאפ עם המנהלת שלו יצר נזק תדמיתי למותג פוט לוקר. הקורנפלקס של תלמה, הקמפיינים הסקסיסטיים של יין בעיר ושל רשת ההמבורגרים אגאדיר, אלו הן רק חמש דוגמאות למשברים שהתחילו ברשת, יצרו נזק ברשת, עברו לכלי התקשורת והשפיעו גם על התנהלות הלקוחות בעולם האמיתי.
הוויראליות והקלות שבה ביקורת ברשת החברתית צוברת תאוצה העצימו את כוחו של הלקוח והופכות את השיימינג לכאב ראש עבור עסקים ומותגים. התוצאה היא פגיעה בדימוי של העסק, צריכת זמן ומשאבים, נזק כלכלי וירידה בהכנסות.
אסף שמואלי, יועץ תקשורת וניהול משברים ברשתות חברתיות, והאיש מאחורי בלוג "המשבריסט", מנתח את תרבות השיימינג ומסביר איך להתמודד עם המשבר שהיא עלולה ליצור.
לפרטים נוספים והזמנות,
צרו עמנו קשר
מידע נוסף אודות סוגי הסדנאות
סדנת ארגז הכלים מציעה סדנה לכל בעלי התפקיד הרלוונטיים בארגון, שמטרתה לרכוש ידע תיאורטי ופרקטי, שיקל את ההתמודדות בשעת מבחן. הסדנה תעסוק בהיערכות מקדימה, זמן התגובה ופוסט האירוע. כמו כן, תעסוק סדנה זו ביתרונות ובחסרונות של כל כלי בארגז הכלים.
מהי האחריות שמוטלת על מעסיק, ממה עובדים צריכים להיזהר ומהן הטעויות הנפוצות של עובדים ביחס ללקוח? סדנה זו תעסוק בהיבטי ניהול המשאב האנושי לפני אירוע שיימינג ובמהלכו, במטרה לצמצם את הסיכויים לחשיפה שלילית ברשת ואת ההשפעה השלילית על עובדים בעקבות אירוע שיימינג בארגון.
נתפסתם עם המכנסיים למטה? קורה. יש לכם 3 אפשרויות: לטעות, להתנצל או לנצל.
החדשות הרעות הן שהשיח עליכם שלילי, החדשות הטובות הן שיש שיח ושיש קשב. עכשיו צריך לדעת איך לנטרל את הגל השלילי וליצור ממנו פידבק חיובי.
אומרים (בצדק) שגם להתנצל צריך לדעת ולכן הסדנה של המשבריסט תעסוק בדרכים להתנצל ויותר מכך, בשאלה איך לבצע Shaming Turnaround ולנצל את ההזדמנות שהמשבר יצר כדי להגדיל מכירות, להגביר את המודעות החיובית למותג או לחזק את נאמנות הלקוחות.