הטעויות של שופרסל
בנובמבר 2021 חשפה הכתבת מעין פרתי מערוץ 12 ששופרסל מפעילה אתר אונליין סודי לאוכלוסייה חרדית. בכתבה נטען שבאתר הסודי התגלו פערי מחיר משמעותיים ביחס לאלו שמוצגים באתר שמופנה לציבור החילוני.
בתחילה היה נראה ששופרסל הצליחה להתגבר על החשיפה הלא נוחה באמצעות התגובה שנוסחה לכלי התקשורת, אבל בתוך מספר ימים, התברר שמדובר במשבר. בעקבות המשבר שופרסל הורידה את האתר מהרשת והמוניטין שלה נפגע גם בקרב הקהל החילוני וגם בקרב הקהל החרדי.
למרות שהמותג פעל בהתאם למודל הקלאסי של ניהול משברים ואף העמיד מנכ“ל הרשת עמד בחזית, הוא יצא מהמשבר בעמדת נחיתות גבוהה מזו שהוא נכנס אליה.
המשבר הזה הוא הזדמנות עבור המותג שלך ללמוד מה לא לעשות בשעת משבר. ההרצאה המיוחדת של המשבריסט תנתח את המשבר, את המסרים של שופרסל ואת הטעויות שנעשו בו.
הטעיות של שופרסל היא הרצאת בוטיק לזמן מוגבל והיא תהיה זמינה עד אוגוסט 2022
מידע נוסף אודות ההרצאות של המשבריסט
בזמן משבר המנכ“ל הוא האיש הכי בודד בעולם. הוא זה שצריך לקבוע כיוון ולקבל החלטות קריטיות בלוח זמנים לא אפשרי. מנהיגות נבחנת בזמן משבר.
טעות של מנכ”לים במשברי רשת עלולות ליצור תג מחיר של מאות מיליוני דולרים. ההרצאה מנהיגות בזמן משבר תפרוש את הכלים, את נקודות המבט ואת השאלות שמנכ“לים צריכים לשאול בזמן משבר
אלו יאפשרו לכם להמשיך לנהל נכון גם כשהרשת גועשת והלחץ גובר.
טיקטוק היא הפלטפורמה הצומחת ביותר כיום. הלקוחות שלכם שם ובהשוואה לרשתות חברתיות אחרות, טיקטוק היא לונה פארק של ויראליות.
ההרצאה על משברים בטיקטוק תעסוק בחומרים שמהם עשויים משברים ותעניק את התובנות על הדרכים להתמודד עם משברים, בדגש על טיקטוק ועל סל האפשרויות בו
קיבלתם שירות מתחת לכל ביקורת? ראיתם אדם שחונה בחניית נכים? ואולי בגינת המשחקים שליד הבית שלכם נתקלתם בהתנהגות שלא מאפשרת לכם לעבור לסדר היום?
איך עושים שיימינג נכון, איך מפרסמים ביקורת מבלי להתדרדר לבריונות רשת ומבלי להסתכן בהוצאת לשון הרע? ובניסוח אחר, אם יש אתיקה לשיימינג, איך פועלים לפיה?
כמי שחוקר את השיימינג למשבריסט יש תשובות לשאלות שמעטים שאלו
כשמשבר פורץ, האוריינטציה היא צמצום, הכלה ודחיקת הנושא מסדר היום.
הניסיון מלמד שמותגים שניהלו נכון משברים, ביצעו תהליך פריצה צמיחה (Growth Hacking) מהיר ויעיל, בעלות תקציבית זניחה.
הסדנה של המשבריסט תעסוק בשאלה איך למנף משבר